Welkom bij Grand café Wijnbar het Wijnhuis

Reeds in 1405 was er over het Wijnhuis bekend dat het diende als café, beurs en ontmoetingscentrum. Handelslieden, vertegenwoordigers, officiële gasten en reizigers van andere steden werden hier ontvangen voor een hapje en een drankje.

Het toenmalige Wijnhuis stond voor het huidige gemeentehuis. Dit duurde tot 1821, na een rustperiode van 159 jaar. Er werd in 1982 weer een Wijnhuis geopend op de plek waar u zich nu bevindt. Het huidige Wijnhuis is geen kopie van het voorgaande Wijnhuis, maar een bedrijf met een klassieke uitstraling, met een Franse knipoog en voorzien van mooie antieke elementen.

Bekijk eens ons glas-in-loodraam, met de voorstelling van Braun-Hogenberg, de kaart van Zwolle in 1850. Of de antieke Franse kroonluchters en de mooie gaslampen. De antieke prenten van verschillende wijngebieden, en memorabilia uit het bekende Parijs.

Verder kunt u zien dat wij trotse Ambassadeur zijn van Champagne Barons de Rothschild. Het is een onderdeel van de befaamde familie Rothschild waar onder andere Lafite Rothschild en Mouton Rothschild tot behoren.  Onder het genot van een mooi glas wijn of een lekker glas (speciaal) bier, een met liefde gezet kopje koffie of onze kwaliteits thee, kunt u heerlijke borreletagère bestellen. Van diner gerechten, tot verzorgde etagères, lunch of all day menu.

De wijnen, gastvrijheid en service zijn onze specialiteit. We hebben voor jullie een keuze uit meer dan 42 wijnen per glas en zelfs meerdere mousserende wijnen. Daarnaast hebben wij ook nog 6 soorten bier van de tap en diverse koffie varianten, mooie losse thee en hele bijzondere innovatieve frisdranken.

In 2021 zijn wij in de Misset Terras Top 100 de hoogste nieuwe binnenkomer geworden. In 2023 zijn we geëindigd op de 3e plaats van Nederland. Dit alles te danken aan de mooie en nette uitstraling van ons bedrijf en de dienstbare inzet van alle collega’s. In 2009 en 2014 hebben wij de gouden gastvrijheid award in ontvangst mogen nemen. En in 2010 was de eigenaar Arjan Broekman “meest markante horecaondernemer” van Nederland, namens Koninklijke Horeca Nederland.

Voel u op uw plek en geliefd in Zwolle
bij Grand café Wijnbar het Wijnhuis.

#Terras #Zwolle #wijnbar #verwarmdterras