Welkom bij Grand café Wijnbar het Wijnhuis

 

Reeds in 1405 was er over het Wijnhuis bekend dat het diende als café, beurs en ontmoetingscentrum. Handelslieden, vertegenwoordigers, officiële gasten en reizigers van andere steden werden hier ontvangen voor een hapje en een drankje.

Het toenmalige Wijnhuis stond voor het huidige gemeentehuis. Dit duurde tot 1821, na een rust periode van 159 jaar werd er weer een Wijnhuis geopend en dat zijn wij.

Het huidige wijnhuis is geen kopie van het voorgaande Wijnhuis, maar een bedrijf met een klassieke uitstraling met een Franse knipoog, voorzien van mooie antieke elementen. 

Gelegen in het museum kwartier  het oudste gedeelte van de Zwolse binnenstad.

Bekijk eens ons glas in lood raam, met de voorstelling van Braun-Hogenberg de kaart van Zwolle in 1850, of de antieke Franse kroonluchters en de mooie gaslampen, de oude prenten van verschillende wijngebieden, en memorabilia uit het bekende Parijs.

Verder kunt u zien dat wij trotse Ambassadeur zijn van Champagne Barons de Rothschild.

Het is een onderdeel van de befaamde familie Rothschild waaronder andere Lafite Rothschild en Mouton Rothschild behoren.

Onder het genot van een mooi glas wijn en lekker glas bier (Brand) of speciaal bier, een met liefde gezet kopje koffie of koffievariant, waarbij wij heerlijke borrelplanken serveren van kleine eenvoudige hapjes, tot complete verzorgde plateaus die u zelfs kunt zien als een gevarieerde lunch of diner.

De wijnen, gastvrijheid en service zijn onze specialiteit.

We hebben voor jullie een keuze uit 42 wijnen per glas en zelfs meerdere mousserende wijnen.

Daarnaast hebben wij ook nog 6 soorten speciaalbier van de tap en diverse koffie varianten, mooie losse thee en hele bijzondere innovatieve frisdranken.

Voel u op uw plek en geliefd in Zwolle bij Grand café het Wijnhuis.

#Terras #Zwolle #wijnbar #verwarmdterras