Aperitieven

Port, sherry en vermouth (martini)

Port

We serveren alle Ports van het vermaarde huis Taylors uit het Douro vallei in Noord- Portugal.

Taylors Selected Ruby Port€4,80

Herkenbaar aan de klassieke aroma’s van zwarte bessen en bramen. In de mond is hij lekker rond en mondvullend, zwoel met heerlijke rijpe tonen van eveneens donkere vruchten. De Select Ruby heeft een langdurig afdronk met een aangename geconcentreerde zoetigheid.

Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional

Taylors 10 years old Tawny€7,70

Deze zacht bruin gekleurde port met licht oranje schittering heeft een ontwikkelde, maar toch frisse neus met verse noten, rijp fruit en vijgen. In de mond is hij elegant en vriendelijk met zoethout aroma’s, mokka, koffie, chutney en cacao. Dit is een echte Tawny en geen versneden port!

Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional

Taylors late botteled vintage 2010€6,00

Een krachtige geur van pittig fruit met een verfijnde kruidigheid, gebrande tonen, vijgen, pruimen, zwarte bes en cacao. In de mond is deze late bottled vintage volumineus en zoet, maar met een strakke aanzet gevolgd door een goed concentraat. De afdronk is langdurig warm en vol, met prettig zoethout en roostertonen.

Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional

 

Sherry

Sherry van Bodegas Barón uit Sanlúcar de Barrameda Spanje.

Manzanilla 'Micaela', Bodegas Barón€4,70

In het gehele Sherry-gebied is slechts aan bodega’s uit Sanlúcar de Barrameda het recht verleend om Manzanilla te maken. Het belangrijkste verschil met Fino is dat de flor bij Manzanilla actiever en constanter is, door de iets koelere en vochtigere lucht vanaf de Atlantische Oceaan. Het levert een knisperende, elegante en licht ziltige droge wijn, zeer licht versterkt tot 15% alcohol.

100% Palomino, D.O Jerez, Spanje.

Bodegas Barón€6,20

Een zeer bijzondere, zoete, stroperige sherry. Men proeft o.a. rozijnen, vijgen, honing, muskaat dadels, en houttonen. Vol, krachtig en evenwichtig. Zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen. Bijna stroopachtig van structuur Zeer donker mahoniekleurig Barnsteen, Kandijsuikerbruin. Een fluwelen afdronk en een finale zonder einde. Dames dit is de ultieme combi met chocolade echt hiervan ga je genieten

100% Perdo Ximinez, Jerez, Zuid Spanje

 

Vermouth (martini)

Vermouth€4,75

Dit is een prachtige vermouth zoals die hoort te zijn ,mooie kruidige geur en tonen van citrus en mooie specerijen.
Dit proef je ook weer terug met de combinatie van zoete, nee frisse tonen en iets van een bittertje
Hierna bestel je nooit meer een Martini.