Mouton Rothschild

Deze mooie Champagnes hebben we niet zomaar, wij zijn namelijk Ambassadeur van Barons de Rothschild Champagne. In 2015 heb ik het geluk gehad dat ik Chateau Mouton Rothschild mocht bezoeken in Pauillac, een plaatsje in de Bordeaux. Ik ben daar zo gastvrij ontvangen dat toen we overwogen om een Champagne te gaan verkopen, we gelijk besloten om met dít huis te gaan werken. Dit moet je ooit in je leven gedronken hebben, echt waar!

Never judge a wine by its label….
unless it’s Mouton Rothschild.

De herkomst van de volgende vier wijnen is Champagne, een wijngebied ten noorden van Parijs, met als hoofdstad Reims.

 

BRUT N.V  

Heldere kleur, lichtgeel. Aangenaam rijp fruit in de neus met tonen van peer. Maar ook brioche en amandel. Zachte en soepele inzet, rijk en zeer zuiver, naast een tintelende frisheid ook wat rijpe tonen van eerder genoemde brioche. Elegante mousse, aangenaam droog met een lange finale.

Pinot Noir, Chardonnay

 

 

   
BLANC DE BLANC N.V.  

Heldere licht goudgele kleur. Uiterst verfijnde mousse. Complexe geur met tonen van citrus, rijpe appel, honing, rauwmelkse boter, licht aards met o.a. paddenstoelen. Verfijnd ontwikkeld op fles met een lichte toast, ziltig mondgevoel en licht nootachtig aroma. Prachtige volle mondbeleving, zeer verfijnd en complexe aroma’s en intens lang van afdronk. Compleet in balans, aangenaam droog en levendig.

100% Chardonnay

 

 

   
BLANC DE BLANC VINTAGE BRUT  

Wat maakt deze Millesime nou zo bijzonder? De chardonnaydruiven zijn in zijn geheel afkomstig uit Grand Cru wijngaarden uit de Côte des Blancs, t.w. Mesnil-sur-Oger en Cramant met een kleiner aandeel uit Avize en Oger. Na vergisting op roestvrij stalen tanks wordt maandelijks gedurende 9 maanden battonage behandeling op tank toegepast. Dan wordt gebotteld onder toevoeging van de ‘liqueur de tirage’, een combinatie van gistcellen, wijn en suiker. De tweede vergisting in de fles en rijping ‘sur lattes’ is ruim 7 jaar. Zo ontstaat de zeer fijne mousse, het gevormde depot wordt via een speciaal procedé verwijderd. Voor de definitieve afsluiting van de fles wordt een zelfgemaakte, op hout gelagerde liqueur d’expedition toegevoegd. Deze Vintage 2006 bevat een ‘dosage’ van 5,5 gram suiker/liter. Flesrijping ruim 1 jaar in de kelder.

100% Chardonnay

 

 
   
   
ROSE BRUT N.V.  

Heldere zeer lichte rode kleur met een schim van zalmroze. Mooie parelende mousse. Aangename delicate geur met tonen van bosaardbeitjes en een hint van citrus. Volle en toch soepele inzet met wederom die ondertoon van klein rood fruit, naast een tintelende frisheid. De afdronk is zeer aangenaam droog met een lange finale waarbij het rode fruit weer terugkomt. Zeer stijlvol!

85% Chardonnay 15% Pinot Noir