Witte wijnen

Ons assortiment van witte wijnen.

Per glas

Bianco Maravigna 2016€4,50

Rijke volle wijn vol tropisch fruit, met een lichte toets van banaan. Maar daar is de Fiano dan ook beroemd en gewild om. Veruit de bekendste appellatie is Fiano di Avellino. Maar dit is wel een hele verrassende dame.

100% Fiano
D.O. Puglia, Zuid Italië

Gunter Leitzgen Trocken 2015€5,50

Sinds enkele jaren kom ik al bij de familie Leitzgen in Bremm aan de voet van de steilste wijnhellingen van Europa. Deze wijn is wel één van de meest gewaardeerde bij een breed publiek. Een aangename, middellange afdronk met een combinatie van een zoetje en frisheid. Met de tonen van appel en lychee, maakt de wijn tot mijn lieveling’.

100% Elbling
Q.b.A. Mosel, Duitsland

Sauvignon Blanc by Biohof Pratsch 2016
BIODYNAMISCH
€6,20

Ik heb nog nooit zo’n zuivere Sauvignon geproefd, met mooie tonen van groene paprika en vlierbessen. Met prachtig fris fruit in de smaak en zuiver in balans door het lage alcohol percentage.

100% Sauvignon Blanc
D.A.C Niederostenreich Oostenrijk

Domaine Lischetto 2016€5,50

Een prachtige witte wijn van een eigenzinnige wijnmaker, maar dat zijn ze allemaal wel een beetje op dit eiland. De wijn heeft heerlijke tonen van zuivel, met op de achtergrond iets van mineralen. Dus een ware verwennerij.

100% Chardonnay
I.G.P. Ile de Beaute Corsica Frankrijk

Gloria Mathern 2016€5,30

Deze elegante dame wordt gemaakt door de familie Mathern. Al jaren hebben wij hun wijnen op de kaart staan. Deze wijnen worden voornamelijk gewaardeerd door hun zuiverheid, hun mooie balans en hun lichte kleur. Hierdoor is deze wijn heerlijk door drinkbaar. (U kunt op dit wijngoed ook overnachten, wat uit ervaring een echte aanrader is)

100% Cabernet Blanc (PWI)
A.O.P. Nahe Duitsland

Markus Molitor Am Klosterberg 2015€7,50

Een van onze favorieten onder de witte wijnen. De kristalheldere wijn vol met aroma’s die doen denken aan grapefruit, abrikoos, pruimen, witte peper en vuursteen. Een complexe, minerale structuur met levendige zuren. De wijn kan nog lang worden opgelegd.

100% Riesling
Q.B.A. Mosel, Duitsland

Azienda Dissegna 2015€5,80

Deze wijn is een lust voor het oog. Door de verschillende tinten die de wijn bevat, verandert de kleur van lichtgeel tot de karakteristieke zandkleur. De geur van de wijn is licht fruitig, met accenten van amandel. Het is een zachte en harmonieuze topper.

100% Pinot Grigio
D.O.C. Veneto

Vinedo de la Vida 2016€4,50

Een zuivere Spaanse dame die tevens BIO gecertificeerd is. Wat een mooie elegantie. Ze danst door uw mond en verwent uw smaakpapillen met tonen van rijp wit en tropisch fruit. Dit alles met vervolgens een subtiele finale.

Verdejo, Sauvignon blanc.

Les Romanes 2016€5,20

Fris, kamille, kruiden, weinig zuren. Abrikoos, perzik en bloemen. Lange afdronk.

Rousanne (70%), Grenache (30%)
Coteaux du Languedoc, Zuid Frankrijk

Tibo de moya 2016€5,80

Intens en floraal, met aroma’s van oranjebloesem, acacia, citrus, toast en iets rokerigs. De smaak is fris en fruitig, met een klein vetje en een lange afdronk. Een ware verwenster voor je smaakpapillen.

Merseguera (80%), Muscat à Petit grains (20%)
D.O. Valencia, Spanje

Albia toscane 2016€6,80

Op één na oudste wijnbedrijf ter wereld en grondleggers van de Chanti. Dat niet alleen; wat een voortreffelijke witte wijn. Ze staan voor kwaliteit, en daar houden we van. Een zoetje in de aanzet, maar duidelijk droog in de smaak en in de lange afdronk.

Chardonnay, Sauvignon Malvasia
D.O.C. Toscane, Italië

Beyra 2016€5,90

Nou wat een zuidelijke verrassing is dit voor ons. Helemaal onbekend totdat een van onze leveranciers ons dit liet proeven. Waanzinnig wat een ontdekking. De unieke samenstelling van twee inheemse druivenrassen en het microklimaat geven deze dame mooie frisheid en uitbundige aroma’s. Nou kom op, laat u eens verrassen.

Fonte del Cal, Siria (Iroupeiro)
D.O.C. Beira Interior, Portugal

Clos de Pinell 2016€4,30

Wederom hebben we ons assortiment uit kunnen breiden met een geweldige BIO wijn. Een heerlijke frisse stijl uit het noordoosten van Spanje, de Terra Alta. Dus een mooie frisse stijl, vol fruit en kruidige tonen.

100% Granache Blanco
D.O. Terra Alta Noord Spanje

Domaine Bordes de Louvre 2016€5,00

Heerlijke fruittonen die u na de eerste slok direct het zomergevoel zal geven. Na die eerste slok wilt u meer en meer van deze wijn. Het is een heerlijke vrolijke wijn, zoals we dat eigenlijk ook verwachten uit dit gebied.

Ugni Blanc, Colombard, Gross Manseng, Sauvignon Blanc
A.O.C. Cotes de Gascogne Frankrijk

Van Volxem Alte Reben 2015€8,50

De parel van onze kaart komt uit de Saar. Wijnstokken daterend uit het keizerrijk (maar liefst 120 jaar oud) Ze staan op de steilste wijnhelling van de Saar. Dit samen met de bevlogenheid van Roman Niedwoniczanski, levert een wijn op die als de essentie van de Riesling kan worden beschouwd. Geweldige balans, geconcentreerd fris met een enorme lengte. Een eindeloze openbaring van smaken in de mond, groots is nog zwak uitgedrukt!

100% Riesling
Q.B.A Mosel (Saar), Duitsland

Dr Loosen 2014€8,50

Ja, met de aanschaf van deze absolute topper op onze kaart, is er serene rust in m’n hoofd. Samen met de andere Duitse toppers hebben we een zeer complete kaart met het beste wat u kunt krijgen. Hiermee wil ik eigenlijk zeggen dat wij zeer trots zijn en u mag zich gelukkig prijzen dat wij u dit moois mogen aanbieden. Kent u het gezegde: “eerst Napels zien dan sterven”. Nou ik denk daar anders over……

100% Riesling
Q.b.a. Graacher Himmelreich Moezel, Duitsland