Mousserend

Ons assortiment van mousserende wijnen.

Per glas

 

GUNTER LEITZGEN SEKT BRUT 2014€7,50

Gemaakt door Gunter en Suzanne Leitzgen. Al menig stamgast van ons ging u voor en ging er ook naar toe. Alles wat je verlangt van een mousserende wijn, dat krijg je. Mooie zachte mousse, heerlijk fris en ongecompliceerd lekker, maar van uitstekende kwaliteit, gemaakt volgens ‘methode traditionele’.

100% Elbling
Q.b.A. Mosel, Duitsland

 
LA TORDERA JELMA’S€6,70

Wat een vrolijke wijn, u hoeft hierna geen Prosecco meer. Door middel van micro-oxygenatie zijn de aromatische expressies meer naar voren gehaald en proeft u een verrassend lekkere mousserende wijn. Echt genieten!

60% Glera, 20% Pinot Grigio, 20% Chardonnay-Musqué
D.O.C.G. Valdobbiadene, Noord Oost Italië

 
VAN VOLXEM 1900 RIESLING SEKT 2011€72,50 (fles)

Q.b.a. Moezel Duitsland (Is Saar maar dat valt onder deze Q.b.a.) We hebben meer wijnen van dit domein en waarom? Ze zijn een van de beste in de wereld, en we kennen ze persoonlijk zeer goed. Zeer fijne mousse, briljant gele kleur, krachtige neus met tonen van bloemen, perzik, noot, mooi en omlijst door subtiel verfijnd hout. In de smaak prachtige balans met tonen van toast, brioche, spatzuiver riesling. Mooie autolyse ontwikkeling op fles door bijna 5 jaar rijping op z’n lie proefbaar. Aangenaam droog, lang na, sap en aangename mineraliteit met geïntegreerde frisse zuren en een zijdezachte afdronk met concentratie, lengte en finesse

100% Riesling