Mousserend

Van de mooiste champagnes, tot de verrassende Gales rosé uit Luxemburg.

Per glas

Champagne Barons De Rothschild Brut€16,50

Heldere kleur, lichtgeel. Aangenaam rijp fruit in de neus met tonen van peer. Maar ook brioche en amandel. Zachte en soepele inzet, rijk en zeer zuiver, naast een tintelende frisheid ook wat rijpe tonen van eerdergenoemde brioche. Elegante mousse, aangenaam droog met een lange finale.

Pinot Noir, Chardonnay
A.O.C Champagne Frankrijk

Gales Cuvée Première Rosé Brut€9,50

Zalmroze wijn met een fijne mousse en verleidelijke aroma’s van rood fruit zoals aardbei, framboos en rode bessen. Elegant, fris en soepel van smaak. Gales, een bedrijf waar we al jaren over de vloer komen en ons echt thuis voelen.

100% Pinot Noir
A.O.C. Cotes de Remmich, Luxemburg

Champagne Bollinger Special Cuvée Brut€15,50

Helder, lichtgeel van kleur met gouden kern. Een weelderige geur, gerijpt en complex. Rijk van smaak met hinten van toast en champignons. Bollinger staat tevens bekend om de zeer mooie, verfijnde mousse. Een karaktervolle champagne met veel elegantie.

60% Pinot Noir, 25% Chardonnay en 15% Pinot Meunier
A.O.C. Champagne, Noord-Frankrijk

Blanquette De Limoux Brut Nature €9,50

Feestelijke mousse, iets bleek van kleur met wit fruit en iets toast in de neus. Frisse, verkwikkende aanzet, romig met mild fruit als perzik, veel mondmousse, zuiver, iets mineraal, met een schone afdronk. De wijn is droog en bevat slechts 4 gram restsuiker.

100% Mauzac
A.O.P. Limoux, Zuid-Frankrijk

Villa Sparina Blanc de Blancs Brut€11,50

Goudgeel van kleur. Elegante neus, waarin iets gist en noten. Zachte, levendige inzet, fraaie mousse, delicaat, licht mineraal, vol, amandel en rijp wit fruit als meloen. Droge, zeer zuivere smaak, iets geroosterd brood met een lange afdronk.

100% Cortese
V.S.Q. Piëmonte, Noordwest-Italië

Domaine René Muré Crémant d'Alsace 'Constellation' €9,50

Een heldere, lichtgele kleur. De wijn is fris met fijne, delicate bubbels. Brioche in de neus en aroma's van citroen en wit fruit, zoals nectarine. Ideaal als aperitief.

Chardonnay, Pinot Noir, Riesling, Pinot Blanc, Pinot Auxerrois
A.O.C. Cremant de Alsace, Noordoost-Frankrijk

Rose Brut n.v.fles €125,-

Heldere zeer lichte rode kleur met een schim van zalmroze. Mooie parelende mousse. Aangename delicate geur met tonen van bosaardbeitjes en een hint van citrus. Volle en toch soepele inzet met wederom die ondertoon van klein rood fruit, naast een tintelende frisheid. De afdronk is zeer aangenaam droog met een lange finale waarbij het rode fruit weer terugkomt. Zeer stijlvol!

Chardonnay 85%, Pinot Noir 15%